Добре дојдовте

AmeriQuest е агенција специјализирана за организирање на програми за културна и образовна размена на студенти и млади во САД.

Она што не прави различни од другите се квалитетот на услугите кои ги нудиме како и индивидуалниот однос кон секој клиент.

Програма

Trainee & Internship Program USA
Дали си заинтересиран да изградиш кариера во САД? AmeriQuest ти овозможува можност за професионално развивање во САД. Студенти или пак млади професионалци може да аплицираат за овие програми.
Работни понуди
Провери и избери од актуелните работни понуди според локација, позиција, плата и почеток на договор!
Work & Travel USA
Work and Travel USA е програма за културна и образовна размена на студенти и е под директна надлежност на Државниот Департмент на САД.
Study & Train USA
Престојувајте до 36 месеци во САД со студентска виза која дава можност за платено стажирање за време на студирањето.
AU PAIR USA
Au Pair USA е 12 месечна програма за девојки на возраст од 18 до 26 години кои имаат искуство во работа со деца.
Camp Counselor Program USA
Camp counselor претставува програма за културна и образовна размена на учесниците која е под директна надлежност на Државниот департмент на САД.
Study & Train in Spain
Study and Train in Spain претставува програма за професионален и едукативен развој на студенти и млади професионалци со амбиции да го научат и усовршат шпанскиот јазик, а истовремено да се стекнат со меѓународно искуство од областа на туризмот и хотелиерството.
Internship in Spain
Програмата за стажирање во Шпанија е наменета за професионално и едукативно развивање на апликантите, преку осигурена позиција за стажирање во реномирани Шпански компании.
Internship in China
Internship in China претставува програма за стажирање за наставници по англиски јазик во Република Кина, која на учесниците им нуди единствена можност да се запознаат со фасцинантната историја и култура на Кина и да бидат дел од динамичното секојдневние на првата по големина нација во светот.
Туристички пакети
Патувајте со AmeriQuest!
TAX REFUND
Како и сите што работат во странство, така и учесниците во програмите од културна и образовна размена се подложни на плаќање на даноци.
AMERIQUEST FACEBOOK
За сите новости и промоции, следете не на Facebook!

Работни понуди

Trainee & Internship Program
Office
Trainee & Internship Program
Друго

Accounting Trainee – Minneapolis, MN

$15 per hour
Minneapolis, MN

Trainee & Internship Program
Друго
Trainee & Internship Program
Officeern/Trainee

Работни искуства

Галерија

Кредити

WORK AND TRAVEL КРЕДИТ
(НЛБ ТУТУНСКА БАНКА)

АПЛИЦИРАЈ ДЕНЕС, ЗАМИНИ ВО МАЈ, ПЛАТИ ВО ОКТОМВРИ!!!

Само со AmeriQuest и Тутунска банка може да аплицирате за првиот наменски кредит за програмата Work and Travel USA.

Искористете ја оваа можност, заработете па потоа платете ја програмата вклучително и авионскиот билет.

WAT КРЕДИТ
(ШТЕДИЛНИЦА ФУЛМ)

AmeriQuest во соработка со штедилница ФУЛМ, им излага во пресрет на сите студенти кои немаат доволно средства да аплицираат за програмата односно кои би сакале да ја платат истата по враќањето од САД.

Еве неколку од карактеристиките на овие кредити:
* грејс период до 12 месеци;
* не се наплаќа надомест за предвремено затворање на кредитот;
* максимален износ 350 000 МКД;
и уште многу повеќе…

USA tax refund

Како и сите што работат во САД, така и учесниците во програмите од културена и образовна размена се подложни на плаќање на даноци. Даноците им се задржуваат директно од платата и ги има два вида: федерален и државен. Добра вест е дека по враќањето во Македонија, учесниците можат да си ги вратат платените даноци. Тоа е доколку по враќањето во Македонија ги поднесат соодветните документи во AMERIQUEST.

Контакт

Скопје
Борис Трајковски 1, влез 2 стан 11
(новата зграда на АДОРА FLATIRON во Кисела Вода)
Телефон: 02 6091 196; 078 324 454
e-mail: info@ameriquest.com.mk