WORK & STUDY CANADA

ПРОГРАМА

Work & Study Canada претставува програма за професионално развивање во Канада. Програмата овозможува учесниците да се здобијат со знаење и подобрување на вештините преку директна пракса во следниве области:

 • Туризам и угостителство
 • Менаџмент со храна и пијалаци
 • Меѓународен бизнис и менаџмент
 • Дигитален Маркетинг
 • Претприемништво и иновации
 • UI Design
 • UX Design
 • Web Development

Оваа програма им овозможува на учесниците  да  стекнат вештини и искуство кои  ќе ги подготват за усовршување на нивната кариера

КОЈ МОЖЕ ДА УЧЕСТВУВА?

Лица на возраст од над 19 години со завршено минимум средно образование и познавање на англиски јазик

ВРЕМЕТРАЕЊЕ:

Програмата е со времетраење од 7 до 16 месеци поделени во два дела:

Прв дел: Студиски дел 50% од времетраењето на избраната програма

Во првиот дел од програмата, учесникот посетува настава.  Во овој дел кој опфаќа 50% од времетраењето на програмата, учесникот посетува настава и има можност да работи до 20 часа седмично

Втор дел: Дел за пракса 50% од времетраењето на избраната програма

Во вториот дел од програмата, учесникот се стекнува со работно искуство односно платена пракса. Во овој дел кој опфаќа 50% од времетраењето на избраната програма, учесникот има можност да работи до 40 часа седмично. Во овој дел не е предвидена настава

 • Туризам и угостителство (7 или 12 месеци)
 • Менаџмент со храна и пијалаци (7 или 12 месеци)
 • Меѓународен бизнис и менаџмент (7 или 12 месеци)
 • Дигитален Маркетинг (7 или 12 месеци)
 • Претприемништво и иновации (8, 9, 14 или 16 месеци)
 • UI Design  (12 месеци)
 • UX Design (12 месеци)
 • Web Development (12 месеци)

 

ЛОКАЦИИ:

Торонто, Вистлер и Ванкувер-Канада

 • Угостителството и Туризaм – Торонто и Ванкувер
 • Менаџмент со храна и пијалаци – Вистлер 
 • Меѓународен бизнис и менаџмент – Торонто и Ванкувер
 • Дигитален маркетинг – Торонто и Ванкувер
 • Претприемништво и иновации – Ванкувер
 • UI Design – Торонто и Ванкувер
 • UX Design – Торонто и Ванкувер
 • Web Development – Торонто и Ванкувер

ДАТУМИ:

Следниве програми се нудат во текот на целата година:

 • Туризам и угостителство
 • Менаџмент со храна и пијалаци
 • Меѓународен бизнис и менаџмент
 • Дигитален маркетинг 
 • UI Design 
 • UX Design 
 • Web Development 

Стартни датуми за 2023 година:

23 јануари, 21 февруари, 20 март, 17 април, 15 мај, 12 јуни, 10 јули, 8 август, 5 септември, 2 октомври, 30 октомври, 27 ноември, 26 декември

*За информации за стартни датуми за Дигитален маркетинг како и смеровите UI Design, UX Design и Web Development контактирајте не.

ЦЕНИ:

 

                                                                        Diploma Co-op                  Promoton                    

                                                                        (48 wks)Fees(CAD)*        Fees(CAD)*

School of Technology

UI Design                                                       14,141                                    9,899     

UX Design                                                      14,141                                    9,899

Web Development                                        14,141                                    9,899

Digital Marketing                                          10,856                                    7,599   

Communications + Digital Marketing        12,570                                   9,999

                                                        
Business school                                                                                                               

International Business & Management     10,856                                    7,599

Communications +                                        12,570                                    9,999

International Business & Management                

                    

 

Hospitality  & Tourism  School                                                                                                              

Tourism & Hospitality                                    10,856                                  7,599                     

Foundations of Food & Beverage                10,856                                   7,599

Communications + Tourism & Hospitality   12,570                                9,999                

 

Global Startup School                                                                                                                    

Innovation & Entrepreneurship                          14,589                              13,130                                                                                       

Innovation & Entrep w/ practicum                    14,589                              13,130   

Certificate in Marketing                                      9,559                                8,603

Certificate in Management                                9,559                                8,603

Innovation & Ideation                                         1,999                                1,799

 

School of Recreation & Leisure

Youth Recreation Leadership                            8,750                             6,562.5

Communication + 

Youth Recreation Leadership                           12,250                          9,187.5

Recreation Management                                   18,780                         14,085

 

*цените се изразени во Канадски долари     

*цените на промоција се со веќе пресметана стипендија                                                                  

СТИПЕНДИИ:

Секоја апликант има можност да добие стипендија во висина од 1175- 1200 CAD. За повеќе информации во однос на условите за стипендирање, контактирајте не на : info@ameriquest.com.mk

 
СМЕСТУВАЊЕ:

Accommodation               (10 AM  check-out)      

Accommodation placement fee                  215                        
Vancouver & Toronto             Summer*   Winter                         Optional Fees                                   
Homestay single full board          340         300                         Airport Transfer 1-way (VAN and TOR) – 125
Homestay single half board        300         275                          Airport Transfer 1-way (WHIS)-shared – 170
                                                                                                           Medical insurance/week – 20
                        

                                                                                                           Other fees
                                                                                                           Student Assessment Fee (GSS only) – 75
                                                                                                           

Whistler                                      Summer     Winter                      Books and Materials Fee
Homestay single half board         405        445                         Global Startup School Materials – 850
Roomstay single (no meals)        295         335                          Hospitality and Tourism School Materials -650 
                                                                                                           Business School Materials – 650
                                                                                                           School of Technology Materials – 900

                                                                                                           Materials School of Recreation & Leisure – 900

 

*цените за сместување се на неделно ниво
* цените се изразени во канадски долари

ПРИДОБИВКИ ОД ОВАА ПРОГРАМА:

 • Оваа програма им овозможува на учесниците можност за платена пракса  со тоа што се регистрираат како студенти според канадските закони,·       
 •  Учесниците имаат можност да работат со скратено работно време од 20 часа седмично за време на студискиот дел на програмата и полно работно време од 40 часа седмично за време на практичниот дел од програмата    
 •   Достап и можност за учество на саеми за вработување кои се одржуваат на кампусите,
 •  Достап до база на податоци со голем број работодавачи

ШТО ВКЛУЧУВА ЦЕНАТА?

 • Партиципација за студирање и административна услуга на колеџот
 • Подготовка за приемен тест но англиски јазик
 • Обработка на документација за прием на избраниот колеџ
 • Обработка на документација за виза
 • Насоки за подготовка на CV
 • Орентациона средба по пристигнување во Канада
 • Подготовка за интервју кај работодавец
 • Помош за наоѓање сместување во семејства или студентски домови со можност за вклучен оброк
 • Пристап до заеднички активности (организирани собири; дружења; патувања)
 • Постојана поддршка од канадската организација во текот на програмата

ШТО НЕ ВКЛУЧУВА ЦЕНАТА?

 • Трошок за апликација – 200 CAD
 • Авио-билет
 • Виза и документи потребни за визирање – 235 CAD
 • Книги и материјали за учење
 • Храна и сместување

РЕФУНДАЦИЈА НА СРЕДСТВА ВО СЛУЧАЈ АПЛИКАНТОТ ДА БИДЕ ОДБИЕН ЗА ВИЗА:

Во случај апликантот да биде одбиен за виза, неповратни средства се трошокот за апликација во висина од 200 CAD