AU Pair USA

Програма

Au Pair USA е 12 месечна програма за девојки на возраст од 18 до 26 години кои имаат искуство во работа со деца.
Програмата овозможува престој до 12 месеци во Американски фамилии каде учесниците имааш можност да се запознаат со Американскиот начин на живот.

Воедно, апликантите имаат можноста да се дообразуваат, да го усовршат англискиот јазик и да се здобијат со незаборавно животно искуство.
Престојот од една година со американско семејство им овозможува да ја запознаат американската култура и начин на живеење.

Кој може да учествува?

1. Девојки на возраст од 18 до 26 години;
2. Искуство во грижа на деца;
3. Возачка дозвола;
4. Познавање на англиски јазик;

Колку чини?

Цената на програмата изнесува 600 ЕУР + 3.000 ден апликација

Во цената на програмата е вклучено:

1.Програма;
2.Тестови;
3.Авионски билет до  USA;
4.Oбука;
5.Платена школарина во висина до 500$ за усовршување на англискиот јазик;

6.SEVIS такса 35$;

Во цената на програмата не е опфатено:

1.Трошок за виза 160$;
2.Трошоци за поштарина 3.000 денари

Запишување

1.Апликација;
2.Тестирање;
3.Приложување на документи;
4.Интервју со фамилијата;
5.Интервју за виза;
6.Заминување;

Документи

1.Пасош;
2.Апликација;
3.Две препораки за искуство во грижа на деца;
4.Диплома од средно образование;
5.Уверение за неосудуваност;
6.Медицински извештај;
7.Возачка дозвола;
8.Препорака за возачко искуство;

Работни задачи

Грижа за децата, нивно облекување, капење, играње со нив,
Подготвување оброци за нив, чистење на нивните соби, местење на детските кревети перење/пеглање на алиштата
Возење на децата до училиште или до други активности
Помош околу домашните задачи на децата
Сите работни задачи се во врска со децата. Од бебиситерката не се очекува да извршува потешки задачи во домот

Работни часови

45 часа седмично. Во времетраење на 12 месечната програма, дозволен е 2 седмичен платен одмор.

Плата

Минимум 195$ седмично. Сместувањето и исхраната е на трошок на фамилијата односно обезбедена сопствена соба во нивниот дом како и дозволено користење на храната.